home
uit je kruin!
- recensies
boek RHP
- recensies RHP
workshops
zebrarups
volwassenen
kinderen
feestjes
natuurbeleving
nooit genoeg
links
gastenboek
contact

Recensies Uit je Kruin!

 • "Organiseer je activiteiten met kinderen, als natuurgids, leerkracht, begeleider van dagopvang en BSO, ouder en grootouder, dan krijg je met Uit je kruin! een leuke verzameling activiteiten die niet moeilijk uitvoerbaar zijn, maar wel heel leuk. Het boekje is fraai vormgegeven met veel kleurenfoto's. De activiteiten worden kort en bondig en met groot enthousiasme beschreven. Alle zintuigen worden geprikkeld, van voelen, ruiken, proeven, zien tot horen. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een groep kinderen en natuur. Nou, dat moet lukken toch?". Jako van Gorsel, (De Visdief. Alles over vogels kijken.)

 • "Speels, grappig en inspirerend boek dat zeer geschikt is om vorm te geven aan natuurbeleving. Voor o.a. scholen, opvoeders en natuurgidsen met volwassenen en kinderen van ca. 4 t/m 16 jaar, door kinderen vanaf ca. 9 jaar ook zelf te lezen en te gebruiken",
  NBD Biblion, Mariëlle Zee, september 2019.

 • "Warm aanbevolen! Een praktisch boekje met een aantrekkelijke prijs. Voor iedereen die met kinderen de natuur ingaat: (groot)ouders, natuurgidsen, leerkrachten, begeleiders van dagopvang en BSO",
  Oase, lente 2019, Ilse Vonder, groene pedagoog.

 • "Ik kan na lezing van een aantal activiteiten geen boom meer zien zonder te bekijken of hij wel of geen dinopoot heeft en stel me dan voor dat kinderen met modder heel enthousiast de nagels van de dino gaan lakken. Het boek nodigt uit om te onderzoeken, uit te proberen, je zintuigen te gebruiken en vooral veel plezier te hebben met de bomen en met elkaar!"
  Natuurwijzer nr. 1, 2019, IVN-KNNV, Deventer, Annemiek van der Velden, februari 2019.

 • "Sommige opdrachten ontroeren me, bij andere schiet ik in de lach, kortom: dit is natuureducatie zoals het moet zijn en gelukkig snel terrein wint", Lydia Haafkens, NME-er en natuurgids.

 • "Ik stond meteen midden in het bos toen ik dit bomenboek opensloeg. Elke bladzij is een feestje, vol nieuwe ideetjes voor speelse bosbezigheidjes vaak met een educatief randje, maar altijd omdat in het bos gewoon alles voor je klaarligt om alle zintuigen te prikkelen en in beweging te komen!", Mariëtte Elshoud, IVN Leiden.

bewerk pagina